Uyku yöntemi Uyuması İçin Uyandır

Bebeklerimiz rutin sever diye hep dile getiririm. Bu durum hem uykuya geçişlerde, hem uyku esnasında, hem de uyku döngüleri sırasında devam etmelidir. Nasıl ki uyumadan önce rutinlerimiz ile ona uykuyu hatırlatan ve güvenli bir durumda olduğunu gösteren işaretler yapıyorsak , uyuduktan sonra da bu durumu korumamız gerekir. Bebeklerimiz nasıl uykuya geçerlerse o şekilde uyanmak isterler.
Bununla beraber önceliğimiz bebeğimize kendi kendine uyumayı öğretmektir. Kendi kendine uykuya geçen bir bebek gece uyanmaları yaşasa dahi kıyametler koparırcasına bir durum yaratmayacaktır. Hepimizde olduğu gibi uyanıp uykuya geri dönecektir.
Başlığı okuyunca uyumuyor ki uyandırayım dediğinizi duyuyor gibiyim.
İlk evremiz bebeğimizin en az 1 haftalık bir sürede düzenli uykuyu yapabiliyor olmasıdır. Yani uyku aralıklarını eksiksiz takip edip uyanık kalma süresine uygun uykulardan söz ediyorum.
ikinci durum mutlaka gece uykusuna geçerken rutinler oluşturmaktır ve bununla beraber bağımsız bir uykuya geçişi sağlanmalıdır. Gece ve gündüz…
Bu iki durumu sağlamak tabi ki belirli zorluklar yaşamanıza sebep olacaktır ancak kararlı bir duruşla üstesinden gelinebilecek geçici bir durumdur.
Belirli zaman dilimlerinde uyanan bebeğinizi o uyanmadan çeşitli dokunuşlarla uyandırmanız yani rahatsız ederek en azından mızırdanmasını sağlayarak ( ayakları ile oynama , hafif bir gıdıklama yaparak , yüzüne üfleyerek , dokunarak ) tekrar uykuya dönmesine yardımcı olmanız durumu tam da “ Uyuması için uyandır “ yönteminin kendisidir.
Başlar da uyuyan bir bebeği uyandırmak mantık dışı gelebilir ama zaten uyumakla uyanıklık arasındaki durumdan söz ediyorum. Hafif rahatsız etme durumu da denebilir.
Unutmayın bebeğiniz için en doğru kararı vermek istediğinizden eminim ancak küçük dokunuşlar ile işleri kolaylaştırmak ve doğru yaklaşımlar sergilemek hepimizin bilmesi gereken önemli durumlardandır.

Paylaş

Whatsapp Destek
Nasıl yardımcı olabiliriz?
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabiliriz?