Güne erken başlayan bebek

Güne Erken Başlayan Bebekler

İnsan bedeni 24 saatlik bir döngüyle çalıştığından uyku saati, uyku süresi ve metabolizma sağlığı birbiriyle pek çok acıdan bağlantılı. 24 saatlik döngünün düzenli olabilmesi bebeğinizin güne erken uyanmasıyla başlar. Çünkü erken uyanan bebek gece uykusuna erken geçecek dolayısıyla büyüme hormonu salgılanması ve beyin gelişimi gerçekleşecektir.

Çocuklarımızın güne 06.00 ile 08.00 arasında başlaması gerektiğini biliyor muydunuz?
Peki 4-5 te başlıyorsa? Bütün bir gece boyunca ya hiç uyumamış yada saat başı kalkmıştınız. Birde bebeğiniz sabahın 4-5 inde uyanmış ve halinden memnun oyun oynamaya başlamış ise😩 “Benim bebeğim kesin uyumayı sevmiyor.. ” dediniz mi?
Uyumayı sevmeyen bebek inanın yok! Her bebek uyumayı sever. Zaten uyku sevilen yada sevilmeyen bir olgu değil , temel ihtiyaçtır.
Uyku ile ilgili gece sık uyanma sabah çok erken kalkma , gündüz uykusuna uyumama, uykuya geçerken şiddetli tepki gibi problemler yaşıyorsanız mutlaka bir yerlerde yanlış ilerliyorsunuz demektir.

Gelelim konumuza erken uyanmaları sebepleri neler olabilir ?

#Aksam uykusuna çok geç yatıyor
Gündüz uykusunu yeterince almıyor
Aşırı yorgun
Alışkanlık uyanmaları var
Gece beslenmesi düzensiz
Uyanık kaldığı süreler yanlış
Destekli uykular yapıyor
Bebekler için ideal uyanma saati 06.00-08.00 arasında değişirken yine buna bağlı olarak gece uykusuna geçişte 19.00-21.00 arasında olmalıdır.

Bebeğiniz güne 5 te başlamak istiyorsa , yukarda ki sebepleri değerlendirerek gündüz uyku aralıklarını gözden geçirmenizi öneririm. Gündüz uykusu yeterli ama bebeğiniz yine de erkenci olmaya çalışıyorsa;
alışkanlık haline dönüştürmemek için uygulanan bir metodu öneririm… Hepimizin sabah bebeğimize farklı farklı ” günaydın ” deme şekli var. Öpücüklerle uyanmak, sabah egzersizleri yapmak, dans etmek , müzik açmak gibi farklı alternatifler mümkün… Artık Siz hangisini tercih ediyor ve güne başlıyorsanız ;
Her ne sebepten olursa olsun, 11 saat olana  kadar odada kalmalı ve güne başlamamalısınız.

Yaş itibariyle ” uyku zamanı ” gibi telkinler , pışpışlama gibi desteklerle yada hiç müdahale etmeden uykuya geçmesini beklemelisiniz.

Özetlemek gerekirse, bağımsız uyku, uyku aralıkları, beslenme düzeni, alışkanlıklar, günlük yapılan yorucu aktiviteler gözden geçirilmelidir. Doğru müdahale bütün düzeninizi olumlu yönde etkileyecektir.

Paylaş

Whatsapp Destek
Nasıl yardımcı olabiliriz?
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabiliriz?