Hemen herkes şş pat yöntemini çok sevdi ; aslında Trayc Hogg’un bir yöntemi olan ama baktığımızda söz konusu olan, bebeğinizin kulağına ritmik olarak “şş-şş-şş” diye fısıldarken, sırtına hafif hafif (pat-pat) vurmaktan başak bir şey değildir.
.
Yani yüzyıllardır yapılan pışpışlamak.. .
Bebeğinizin ilk 6 ayında özellikle yeni doğan döneminden itibaren kötü alışkanlık kazandırmamak adına yada var olan kotu alışkanlıkları bırakmak adına faydalanılan , annenin ritmik hareketi ve ten temasıyla bebeğe huzur verip uyumasını sağlayan bir uykuya geçiş destek biçimidir. .
.
Bazı bebekler sadece uykuya geçerken bu yönteme ihtiyaç duyarken bazı bebeklerde alışkanlık haline dönüşebilir. Bebeğinizin vücuduna elinizin temas etme süresini her uyku öğünün de tıpkı sallamadan uyutma da olduğu gibi bir tık bir tık azaltabilirsiniz. (Bir kaç güne yayarak). Sonrasında sadece şş sesi yapar hiç pat pat yapmazsınız. Ardından şş sesini tamamen bırakırsınız.
Eğer eviniz gürültülü yada bebeğinizin uykusu çok hafifse ve sizde tercih ederseniz ninni yada müzikten fayda sağlayabilirsiniz. Bunu da sağlayınca artık bebeğiniz desteksiz uyuyor ve kendi kendine uyumayı başarmış olacaktır. .
.
En sık aldığım sorular gelecek olursak ;
Kaçıncı aya kadar etki eder?
-6. Aydan sonra şş sesi uyarıcı bir hal olabileceği için sadece pış pışlayabilirsiniz.
Benim bebeğim şş patı kabul etmiyor?
– Her yöntem her bebek için uygun değildir.. Bebeğiniz kabul etmiyorsa başka bir yol bulmalısınız
Ben şş patla uyutuyorum ama yine de kısa sure sonra uyanıyor bebeğim?
– Evet buda bir destek biçimidir , desteksiz uyku sayılmaz. Desteksiz uykuya geçene kadar da eksik uykular ya da erken uyanmalar olabilir.
Benim bebeğim yan yatmıyor sırtını yapamıyorum ne yapmalıyım ?
– Önemli olan elinizin hafif bir şekilde ritmik temasıdır. Vücudunun neresine yaptığınız çok önem teşkil etmez.
https://www.instagram.com/p/BokCGxnFIPK/