Gece Beslenmesinde Uyku Öğünü

Gece Beslenmesinde Uyku Öğünü

Uyku hepimiz için en temel ihtiyaçlardan biridir ve alternatifi yoktur.
Bebeğinizin düzenli uykusu gelişimi için önemliyken gece gündüz verimi alabilmek adına doğru beslenmeye ihtiyaç duyarız.
Gece sık uyanıyor diye sütünün yetmediğini düşünen Annelerim var. Bunun için erken dönemde sütten kesmek isteyen annelerim de var. Bebeğiniz gecenin bir yarısı uyandığında ilk yapmanız gereken beslemek değildir. Gece uyanmalarının bir çok farklı nedeni olması mümkün.
Gündüz uykusunu yeteri kadar almadığı için yorgunluk sebebiyle uyanabilir yada sadece sizi görebilmek için bile uykusunu bölmüş olabilir. Size ilk tavsiyem bebeğinizi iyi gözlemlemeniz olacaktır.

Gece uyanmalarında bebeğiniz biraz emip geri yatıyorsa, alışkanlık olma ihtimali daha yüksektir. Uyanmalarda yeniden uykuya geçebilme ihtimali için bekleyebilir, fırsat verebilirsiniz. Yataktayken telkin edebilir ( sac okşamak , öpmek gibi) sakinleşmezse kucakta uykuya geçebilirsiniz. Sırf uyusun diye beslenme yapmıyor olmalıyız. Beslenme saati belirleyip ihtiyaca göre o saat araları haricinde memede uyku yapmamalıyız.
Belirteceğim öğünler gece bağımsız uykuya geçebilen ve uyku düzeni oluşmuş bir bebeğin genel olarak beslenme saat dilimleridir ve ortalama sürelerdir.

Beslenme adetleri bebeğinizin gelişimine göre sizin vereceğiniz bir karardır. Doktorunuzdan konu ile alakalı destek alabilirsiniz.

4 -6 ay arası gece 23.00- 24.00 arası 1 beslenme  03.00-04.00 da 2. beslenme
6 -11 ay arası gece tek öğün şeklinde tam gece yarısında besleyebilirsiniz.
12 aydan sonra yine doktorunuzun görüşüyle gece beslenmesini bırakabilirsiniz. Ya da tek beslenme şeklinde devam edebilirsiniz.

Gece az ama yeterli beslenme oluşturabilirseniz, bebeğiniz güne aç olarak başlayacaktır. Gün içerisinde ki besin alımı artacak ve dolayısıyla da uyku ile bağlantılı olarak beslenme düzeni oluşmuş olacaktır.

Bebeğinizi en iyi tanıyan sizsiniz , onun ihtiyaçlarına göre ama tutarlı ve belli kurallarla ilerlerseniz uyku konusunda net bir çözüme ulaşabilirsiniz.

Paylaş

Whatsapp Destek
Nasıl yardımcı olabiliriz?
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabiliriz?